Etusivu · Front page

Lisää salsan harrastelijoita kaivataan! /// More salsa dancers are needed!

*** IN ENGLISH BELOW ***

Salsa del Esten hallitus lanseerasi vuoden alussa Bailando con perros® -ohjelman, joka lisää salsan harrastelijoiden määrää Joensuussa koirien avulla. Ohjelman tarkoituksena on vastata viejä-seuraaja-suhteen epätasapainoon, joka on ollut jatkuva ongelma tanssilattialla.

– Olemme jo käynnistäneet ohjelman muutamalla koiralla ja tulokset ovat olleet erittäin rohkaisevia. Koirat näyttää omaavan erinomaisen salsamusiikin rytmitajun ja ne ovat nopeita oppijoita. Uskon, että saamme esiteltyä teille ensimmäisen tanssivan koiran kesäkuun alussa, kertoo Salsa del Esten puheenjohtaja Antonia.

Bailando con perros®, eli ”tanssii koirien kanssa” kaltaista ohjelmaa ei ole missään päin maailmaa. Erikoista, sillä koirat on mahdollista opettaa erinomaisiksi tanssijoiksi, jos vain namupaloja riittää. Salsa del Este näkee tässä myös markkinaraon.

– Ehdottomasti! Meidän mielestä tämä on erittäin innovatiivinen ohjelma ja olemme jo käyneet asiasta keskustelua joidenkin Kuopion ja Tampereen salsayhdistysten kanssa. Uskon, että kunhan ihmiset näkevät koirat tanssivan, niin saamme enemmän ja enemmän osallistujia. Samalla tulemme näkemään sen, että myös muut yhdistykset Suomessa ja jopa maailmalla haluavat ottaa käyttöön saman ohjelman, Antonia sanoo.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Salsa del Esten jäsenet odottavat innolla syksyä ja koiria. He ovat myös ilmaisseet tukensa Bailando con perros® -ohjelmalle.

– Mahtavaa että eläimetkin otetaan mukaan porukkaan! Valitettavasti minulla ei ole koiraa, joten joudun tyytymään hamsterini Natun kanssa harjoitteluun, Niina sanoo.

”Uskon, että saamme esiteltyä teille ensimmäisen tanssivan koiran kesäkuun alussa”

Bailando con perros® by Salsa del Este

Havannankoiraksi tunnustautuva Tino esiintyy Salsa del Esten videossa Bailando con perros® -ohjelman harjoituksen aikana. Tinon voi myös löytää Bailando con perros® -ohjelman logosta. Tino keskittyy nyt opettelemaan seuraajien askeleita, mutta omistajan haaveissa on opettaa Tino viemään.

– Onhan se kiva, että Tino osaa seurata. Jos Tino oppisi viemään, niin se kyllä lisäisi meidän yhteistä aikaa, Heli sanoo.

Entä onko Tinon pieni koko ongelma?

– Ei missään nimessä. Pienet koirat liikkuvat ketterästi ja kaipaa vähemmän namupaloja, Heli pohtii.

Katso yllä olevasta videosta, kuinka Bailando con perros® -ohjelmassa esiintyvän Tinon harjoittelu sujuu. Jos video ei näy, niin paina tästä.

Entä mitä mieltä sinä olet Bailando con perros® -ohjelmasta? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

🌴🐕🌴☀️

In English:

Salsa del Este board launched a new innovative Bailando con perros® -program, which will increase the amount of salsa dancers in Joensuu by the help of dogs. The purpose of this program is to balance the leader and follower ratio, which has been a continuous problem on the dance floor.

– We have already started a training program with a few dogs and the results have been super encouraging. The dogs seem to have a very good sense of the salsa rhythm and they are fast learners. I believe we will be able to present you with the first dancing dog early in June, says Salsa del Este chairperson Antonia.

Bailando con perros® eli ”tanssii koirien kanssa” kaltaista ohjelmaa ei ole missään päin maailmaa. Erikoista, s

Bailando con perros®, meaning ”dancing with the dogs”, is an unique concept in the whole world. This is somehow unexpected as dogs are very easy to be trained as skillful dancers. That is, as long as there are treats for the dogs. Salsa del Este sees a special niche in the marketplace.

– Absolutely! We think that this is a very innovative program and we have been already discussing with some Salsa associations in Kuopio and Tampere. I believe that once people see the dogs dancing we will have more and more participants and other dance associations in Finland and even abroad they would want to adopt the same program, says Antonia.

At this point it seems that Salsa del Este members are excited about autumn and the dogs. Members also support the idea of Bailando con perros® program. As one member puts it:

– It’s great that animals are also included to our community! Unfortunately I don’t have a dog so I need to settle for training with my hamster Natu, says Niina.

”I believe we will be able to present you with the first dancing dog early in June”

Bailando con perros® by Salsa del Este

Tino, a havanese dog was filmed during Salsa del Este Bailando con perros® program rehearsals. He can also be found from Bailando con perros® program logo. At this moment Tino focuses on followers’ steps, but his owner wishes that Tino would be dancing as a leader in the future.

– Of course it’s nice, that Tino can follow. If Tino would learn to lead, then it would increase our spent time together, says Heli.

What about Tino’s size? Does it matter then?

– Not at all. Small dogs are very agile and they need less treats, Heli says.

Check out from the video, how Tino’s rehearsals are going in Bailando con perros® program. If the video doesn’t work, press here.

So what do you think about Bailando con perros® program? Leave a comment and join the conversation!

🌴🐕🌴☀️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s