Etusivu

SALSA AND BACHATA WEEKEND IN JOENSUU 30.-31.10.

*** Scroll down for the English version***
Tervetuloa tanssimaan kuubalaista salsaa ja dominikaanista bachataa innostavan ja selkeän ammattiopettajan ohjauksessa!
Kurssin järjestävät Salsa a la Maria sekä Salsa del Este yhteistyössä, tulethan mukaan iloiseen menoon!
Opettajana: Maria Ylönen (tanssinopettaja amk)
Kurssipaikka:
Kuntokikka: Nurmeksentie 4, Joensuu
Ohjelma:
Lauantai 30.10.
13.00 – 14.00 SALSA SOOLO: tekniikka ja liike (kaikki tasot) 1h
14.00 – 15.00 PARISALSA TEKNIIKKA (alkeisjatkosta eteenpäin) 1h
15.15 – 16.15 SALSA SOOLO: tyylittely (alkeisjatkotasosta eteenpäin) 1h
16.30 – 18.30 PARISALSA TYYLITTELY (keskitasosta eteenpäin) 2h
Sunnuntai 31.10.
11.00 – 12.30 PARIBACHATA ESSENTIALS (Dominican Bachata) 1,5h
– sopii aloittelijoille sekä muita bachatan tyylilajeja tanssineille
13.00 – 14.30 PARIBACHATA (keskitaso) 1,5h
– mikäli et ole tanssinut domibachataa aikaisemmin, niin suosittelemme lämpimästi myös edelliselle tunnille osallistumista perusteiden oppimiseksi
14.45 – 16.15 PARISALSA (keskitaso – jatko) 1,5h
Hinnasto:
Lauantai (5h) = 60€ / 56€*
Sunnuntai (4,5h) = 55€ / 51€*
Koko leiri (9,5h) = 98€ / 90€*
1h = 14€ / 13€*
1,5h = 21€ / 19€*
2h = 28€ / 25€*
3h = 38€ / 35€**Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja Salsa del Esten jäsenet

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 24.10. mennessä lomakkeen kautta: https://forms.gle/nH11xg6QmQVGAVFW9Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten nappaathan paikkasi pian!
Peruutusehdot:
Kuluttomat peruutukset ovat mahdollisia 24.10. asti ja peruutukset tulee tehdä kirjallisesti osoitteeseen mariaylonentmi@gmail.com
Tämän jälkeen kuluttomat peruutukset ovat mahdollisia vain lääkärin- tai sairaanhoitajan todistuksella. Mikäli sinulle tulee äkillinen muu meno, voit etsiä jonkun toisen tanssijan tilallesi tai maksaa kurssimaksun joka tapauksessa.Otathan huomioon että parin sairastuminen ei automaattisesti anna oikeutta peruuttaa sairastumattoman parin osallistumista! Ensisijaisesti parittomaksi jääneelle pyritään löytämään pari kurssille.
Kurssimaksut maksetaan kurssiviikolla ennen kursseja ilmoittautuneille lähetettävän ohjeen mukaisesti mobilepayllä / tilisiirrolla / smartumpayllä. Myös smartum -setelit käyvät maksuvälineenä.
Toivomme ilmoittautumisia paritunneille parin kanssa, näin mahdut mukaan paritunneille varmasti. Kyselethän siis aktiivisesti paria omista tanssitutuistasi tai vaikka erilaisista facebookin tanssi -aiheisista ryhmistä! Voit ilmoittautua myös ilman paria ja ilmoitamme viimeistään ilmoittautumisten päättyessä mahdutko mukaan vai et.Voit tanssia oman parisi kanssa tai osallistua vaihtorinkiin. Ilmoitathan valinnastasi ilmoittautuessasi jotta tiedämme kokonaistilanteen 🙂
Pidätämme oikeuden muutoksiin.************************Covid turvallisuus -ohjeet:
– älä osallistu kursseille flunssaisena / jos epäilet altistuneesi koronavirukselle / jos olet karanteenissa
– pese / densinfioi kätesi tullessa ja mennessä kurssipaikalla sekä useasti myös kurssien aikana
– rajoitamme kurssilaisten määrää jotta kursseilla on mahdollista pitää etäisyyttä muihin tanssijoihin
– yski ja aivasta hihaasi, mielellään erilliseen nenäliinaan
– paritanssi kuuluu korkeamman riskin lajeihin kontaktin vuoksi ja sen vuoksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä mikäli se on mahdollista, erityisesti silloin jos osallistut vaihtorinkiin
************************
Tasot:KAIKKI TASOT: sopiva enemmän ja vähemmän tanssineille. Osaat vähintään perusteet lajista.
ALKEISJATKO: osaat perusteet lajista, perusaskel pysyy kropassa ja osaat muutamia kuvioita. Tällä tasolla syvennetään lajille ominaisia elementtejä. Olet tanssinut lajia esimerkiksi muutaman kuukauden.
KESKITASO: olet tanssinut lajia jo 0,5-1 vuotta ja osaat tanssia sujuvasti sekä haluat saada uusia haasteita ja kehittää esimerkiksi omaa tanssityyliäsi ja musiikintulkintaa lajissa.
JATKOTASO: olet tanssinut jo jonkun vuoden ja hallitset monenlaisia kuvioita, takataskussa on jo jotain musiikintulkintaa sekä tyylittelyjäkin.
Tuntikuvaukset:Salsa soolo: tekniikka ja liike:
Treenataan salsan askellusta ja painon siirtoa sekä vartalonkäyttöä. Hyödyllinen tunti KAIKILLE tasosta riippumatta 🙂
Parisalsa tekniikka (taso alkeisjatkosta eteenpäin):
Siirretään edellisen soolosalsassa opittuja asioita parisalsaan. Miten saada perusaskelluksesta ja kuvioista mahdollisimman kiireettömiä ja letkeitä niin että kuvioiden liike jatkuu? Opettelemme asioita jotka tekevät kuubalaisesta salsasta nimenomaan kuubalaista lavasalsan tai muiden salsatyylien sijaan. Osaathan vähintään muutaman kuvion kuubalaista salsaa suljetussa ja avoimessa otteessa, näin saat mahdollisimman paljon irti tunnista 🙂 Suosittelemme ponnekkaasti myös edelliselle soolotunnille osallistumista!
Salsa soolo: tyylittely (alkeisjatkosta eteenpäin)
Naisten ja miesten kivoja tyylittely -keinoja kuubalaisittain!
Treenaamme soolona rytmivariaatioita sekä vartalonkäytöllisiä mausteita kuubalaiseen parisalsaan käytettäväksi. Pääpaino on näiden elementtien opettelussa, ne laitetaan kyllä ns. sarjaksi, mutta koreografian harjoittelu ei ole pääasiassa. Tunti sopii pari- ja soolotanssijoille! Parhaiten saat irti tunnista kun osaat erilaisia askelia salsaten soolona ja sinulla on jotain kokemusta esimerkiksi vaikka ryhmäliikuntatunneilta tai muilta soolotunneilta erilaisten askelten opettelusta 🙂 Kaikki elementit pilkotaan rauhassa ennen kuin tempoa nostetaan, joten tulethan rohkeasti mukaan löytämään inspiraatiota salsan tyylittelyyn!
Parisalsa tyylittely (keskitasosta eteenpäin)
Tällä kurssilla sukellamme erilaisiin tapoihin maustaa parisalsaa kuubalaisittain, sekä viejän että seuraajan näkökulmasta! Treenaamme mausteita ja tyylittelyitä pääasiallisesti peruskuvioihin mutta otamme kuvioihinkin mukaan kivoja variaatioita. Tyylittelyn lisäksi kiinnitämme huomiota musikaalisuuteen, millaiseen musaan mikäkin tyylittely sopii..? Osaathan jo tanssia sujuvasti vähintään kuubalaisen parisalsan peruskuvioita tälle kurssille tullessasi. Materiaalia valitaan niin että se on kivaa ja käyttökelpoista myös enemmän tanssineille. Innokkaat ja motivoituneet, esim. n. 0,5 vuotta parisalsaa tanssineet alkeisjatkotason tanssijatkin ovat tervetulleita mukaan mikäli palo uusiin haasteisiin on kova!
PariBachata Essentials (Dominican Bachata)
Tällä kurssilla opetellaan autenttisen dominikaanisen bachatan perusteita ja perusaskelia vienteineen. Meillä Suomessa ja Euroopassakin tanssitaan pääasiassa sensual bachataa tai ns. kansainvälistä bachataa/fuusiobachataa, joiden tanssityyli on erilainen kuin autenttisessa bachatassa! Tule oppimaan mistä kaikki on lähtöisin, olit sitten aloittelija tai muita bachatan tyylejä jo tanssinut!
PariBachata keskitaso:
Jatkamme Essentials tunnin jälkeen eteenpäin uusiin haasteisiin! Tärkeä osa autenttista bachataa on musikaalisuus sekä vartalonkäyttö – kaikesta tästä on sinulle hyötyä vaikka tanssisit muita bachatan tyylejä, sillä saat lisää repertuaaria ja inspiraatiota tanssiisi! Mikäli et ole tanssinut autenttista bachataa aikaisemmin, tulethan mukaan myös ensimmäiselle tunnille vaikka olisit tuttu jo muiden bachatan tyylien kanssa, askeleet ja tanssin ydin ovat sen verran erilaisia (vaikka käytössä ovat edelleen kolme kävelyä ja kosketus) että sinun on mukavampi jatkaa tälle tunnille kun pohjat ovat kunnossa 🙂
Parisalsa keskitaso-jatko:
Parisalsaa lajia jo vähintään muutamia vuosia kuubalaista parisalsaa tanssineille! Viejät osaavat tanssia erilaisiin musiikkeihin varioiden niin yhden kuin kahden käden kuvioita, seuraajat osaavat kävellä viejän ympärillä aktiivisesti pitäen omia käsiään rentoina. Opetellaan uusia ja kivoja juttuja, ei välttämättä mitään supervaikeita solmuja, mutta otetaan tanssiin pieniä kikkoja ja yksityiskohtia mukaan, joissa sekä viennin että seuraamisen taito korostuvat. Lopullinen kurssin sisältö määräytyy kurssilla osallistujien mukaan.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN TANSSIMAAN!******************************************************
MARIA YLÖNEN on pitkän linjan tanssin ammattilainen (tanssinopettaja amk), joka on jo viimeisen 10 vuoden ajan erikoistunut salsan, muiden autenttisten lattaritanssien sekä angolalaisten kizomban ja semban tanssitapahtumien järjestämiseen ympäri Suomea. Maria on toiminut päätoimisesti tanssinopettajayrittäjänä jo kahdeksan vuoden ajan opettaen yksin sekä näiden lajien Suomessa asuvien huippuammattilaisten kanssa. Marian tanssitausta ulottuu jazztanssista, nykytanssiin, suomalaisiin kansantansseihin sekä kuubalaisiin ja muihin Latinalais-Amerikkalaisiin tansseihin ja hän on toiminut monipuolisesti opettajana, tanssijana sekä koreografina useiden eri lajien parissa.
Kaikkien tanssien ihanuudesta huolimatta Marian sydän sykkii vahvasti kuubalaisille ja Latinalais-Amerikkalaisille tansseille, joiden maailmaan hän sukelsi ensimmäistä kertaa jo ollessaan 10 -vuotias kun hän asui vanhempiensa kanssa Nicaraguassa Väli-Amerikassa kahden vuoden ajan. Rakkaus espanjan kieltä, salsamusiikkia sekä välitöntä lattarikulttuuria kohtaan syttyi heti ❤
Tätä tunnelmaa hän haluaa jakaa tunneillaan mahdollisimman selkeässä paketissa niin aloittelijoille kuin pidempäänkin tanssineille.
Maria tunnetaan tarkkana, selkeänä ja lempeänä opettajana, jonka tunneille kaikki, taustaan katsomatta ovat tervetulleita. Marialle on tärkeää kunnioittaa tanssien, kulttuurien ja musiikin alkuperää kursseillaan. Tunneilla opitaan tinkimättömästi lajien mukaista vartalonkäyttöä, kuvioita, musikaalisuutta ja läsnäoloa mutta ehdottoman kannustavalla otteella tanssista ja musiikista nauttien!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////SALSA AND BACHATA WEEKEND IN JOENSUU 30.-31.10.
WELCOME to dance Cuban salsa and Dominican bachata with an inspiring professional dance teacher!
The workshops are organized by Salsa a la Maria and Salsa del Este, come and join our happy event!
Teacher: Maria Ylönen (dance teacher, University of Applied Sciences)
Location:
Kuntokikka: Nurmeksentie 4, Joensuu
Program:
Saturday 30.10.
13.00 – 14.00 Salsa solo: technique and movement (all levels) 1h
14.00 – 15.00 Couple Salsa technique (improvers and up) 1h
15.15 – 16.15 Salsa solo: styling (improvers and up) 1h
16.30 – 18.30 Couple Salsa styling (intermediate and up) 2h
Sunday 31.10.
11.00 – 12.30 Couple Bachata Essentials (Dominican Bachata) 1,5h
– beginners and dancers of other styles of bachata
13.00 – 14.30 Couple Bachata (intermediate) 1,5h
– if you have not danced Dominican bachata before, we recommend attending also the Essentials workshop
14.45 – 16.15 Couple Salsa (intermediate – advanced) 1,5h
Prices:
Saturday (5h) = 60€ / 56€*
Sunday (4,5h) = 55€ / 51€*
All classes (9,5h) = 98€ / 90€*
1h = 14€ / 13€*
1,5h = 21€ / 19€*
2h = 28€ / 25€*
3h = 38€ / 35€**Students, unemployed, pensioners and members of Salsa Del Este
Binding registration latest by 24.10 through the registration form: https://forms.gle/nH11xg6QmQVGAVFW9 Be fast, the workshops will be allocated by the order of registration.
Cancellation policy:
You can cancel your registration free of charge until 24.10.
Cancellations in written form to: mariaylonentmi@gmail.com.
You can cancel your reagistration free of charge after 24.10. only with a doctor´s / nurse´s certificate.If you need to cancel for some other reason, you can try to find someone else to replace you or pay the workshop fee anyway.
Kindly take a note that if your partner becomes ill, it doesn’t mean automatically that you can cancel your registration. Primarily we will try to find you a new partner for you.
The workshop fee will be due during the workshop week via mobile pay/ bank transfer/ smartum-pay. The payment information will be sent to everybody who have registered, during the week of the workshops. Also smartum tickets are accepted.
We prefer that you register with a partner, to be sure that we can fit you into the couple classes. You can be active and ask a partner for yourself throughout dance groups in Facebook and your friends! You can also register without a partner, we will inform you latest by the end of registrations if we have found a partner for you.
You can dance with your own partner or participate in pair rotation. Kindly inform us which one you prefer in the registration form, so we will know the overall situation.
All rights are reserved for changes.
************************************Covid safety measures:
– please don´t come to the workshops if you are experiencing flu like symptoms / suspect that you have been exposed to covid / are in quarantine
– wash and / sanitize your hands coming to and leaving the location and also during the workshops
– we will restrict the amount of dancers so that we can maintain good distance between dancers in the workshops
– if you need to cough or sneeze, please do it on your arm and preferably using a napkin
– partner dancing fits in the more risky category of activities and therefore we recommend using a face mask during classes if that is possible, especially if you are taking part in the partner rotation
**************************************Levels:
ALL LEVELS: suitable for dancers with more or less experience. You should know at least the basics.
IMPROVERS: you know already the basics of the dance genre. You handle the basic steps and do few variations. In this level we deepen the genre’s specific elements. You have been dancing couple of months already.
INTERMEDIATE: you have been dancing already at least for 6 months to 1 year and you can dance smoothly and want to have new challenges and improve your own dance style and musicality.
ADVANCED: You have been dancing for few years and you can dance lots of several variations, you are able to vary your dance according to the music and have learned some styling as well.

The descriptions of the lessons:Salsa solo:
Technique and movement (all levels). We will practice stepping, weight changing and body movement in salsa. A useful class for EVERYONE regardless of dance background.
Couple Salsa technique (improvers and up):
Let’s use the things learned in the previous solo salsa lesson to the couple salsa. How to make the basic step and the patterns as relaxed as possible to enable the continuation of the movement through the patterns? We will learn things that make Cuban salsa specifically Cuban instead of other salsa styles! You should already know at least a few patterns of Cuban salsa in a closed and open dance positions, this way you will get the most out of the lesson. We strongly recommend attending the previous solo salsa lesson as well!
Salsa solo: styling (improvers and up):
Learn nice tips for styling for men and women! We will train for example rhythm variations and body movements to add our spice dancing Cuban salsa. The main focus is on learning these elements, practicing choreography is not. The lesson is suitable for couple dancers and solo dancers! You can get the most out of the lesson when you know already different steps of salsa and you have some experience, for example, from group exercise lessons or other solo lessons where learning different steps. All elements will be taught piece by piece before the tempo is raised, so come and join us to find inspiration for Salsa styling!
Couple Salsa styling (intermediate and up):
In this workshop, we will learn more how to enrich the movements of Cuban Salsa, from the perspective of both the leader and the follower! We will train styling mainly in basic patterns, but we can also include nice variations in the patterns. We will be paying attention also to the musicality, what kind of styling is suitable for the music ..? You should know already how to dance fluently at least several basic patterns of Cuban couple salsa when you come to this lesson. The material is chosen to be fun and usable even for those who have danced more. If you are an enthusiastic and motivated dancer with half a year intensive experience in Cuban couple salsa, you are very welcome to come and join us!
Couple Bachata Essentials (Dominican Bachata):
In this course you will learn the basics of authentic Dominican bachata. In Finland and Europe too, we mainly dance sensual bachata or so-called international bachata / fusion bachata which are different dance styles than authentic bachata! Come learn where it all comes from, whether you are a beginner or have danced other bachata styles already!
Couple Bachata (intermediate):
After the Essentials workshop, we continue to move on to the new challenges! Musicality and body movement are a very important part of authentic bachata and all of this will benefit you even if you dance other styles of bachata, as you will get more variations and inspiration for your own dance! If you have not danced authentic bachata before, please come to the first lesson (Essentials) even if you are already familiar with other bachata styles. The steps and the essence of the dance are so different (although there are still three steps and touch) that you will feel more comfortable having learned the basics well 🙂
Couple Salsa (intermediate – advanced):
Couple salsa for those who have danced at least a few years Cuban couple salsa! The leaders know how to dance to different musics, they know how to vary patterns with both one and two hands, and the followers know how to walk around the leader actively keeping their own hands relaxed. Let’s learn new and fun stuff, not necessarily any super-difficult knots, but how to take small tricks and details into the dance that emphasize the skill of both leading and following. The final content of the lesson is determined by the participants of the lesson.

YOU ARE WARMLY WELCOME TO DANCE!
***************************************MARIA YLÖNEN is a professional dance teacher (graduated from The University of Applied Sciences) who has organized dance events all over Finland for the past 10 years specializing in Salsa, other authentic latin dances and Angola kizomba and semba.Maria has been a full-time dance teacher – entrepreneur for eight years. She has been teaching alone and together with top professional dancers in Cuban and Angolan dances.Maria’s background extends from jazz dance, contemporary dance, Finnish folk dances to Cuban and other Latin American dances. She has worked extensively as a teacher, dancer and choreographer in several different genres. Despite the beauty of all the dance genres, Maria’s heart beats strongly for the Cuban and Latin American dances with which she had her first touch when she was 10 years old living with her parents in Nicaragua, Central America for two years.Immediately she fell in love with Spanish language, salsa music and Latin culture. She wants to share this atmosphere in her lessons for both beginners and those who have been dancing longer in a way that is understandable for everyone.Maria is known as an attentive, clear and gentle teacher to whose lessons everyone is welcome, regardless of their background. It is important for Maria to respect the origins of the dances, cultures and music in her workshops.Maria´s way of teaching is uncompromising, you will be lead to dive into the authentic body movement, patterns, musicality and essence of the dances, but with an absolutely encouraging approach while enjoying the dance and music!

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/632915811028913

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s